dinsdag 4 februari 2020

Start van GroeneHartstocht blog

GroeneHartstocht is een particulier initiatief voor afwissende en onverharde wandelingen in de het GroeneHart van Nederland. Er ontstaat het beeld dat de Randstad veel bebouwing heeft en nauwelijks onverharde rustige #wandelpaden. Het tegendeel is waar! Wij vinden dat je niet ver hoeft te reizen voor een mooie wandeling in het Groene Hart.

Het idee voor GroeneHartstocht bestaat al enige tijd. De juiste uitingsvorm was er nog niet. Wij zijn gestart in oktober 2018 en zijn nog steeds volop in ontwikkeling.

 Wij maken zelf wandelroutes op basis van bestaande paden en routes, bijvoorbeeld van het knooppuntennetwerk, boerenlandpaden of toegankelijke paden op basis van lokale kennis. Kernwaarde van onze wandelingen is dat de route gaat over rustige wegen en paden, bij voorkeur over onverharde wandelpaden. U komt op plaatsen waar u alleen te voet kan komen. Hier krijgt u de beleving van het groene agrarische landschap waar weidevogels, #natuur en boerenkaas centraal staan.

Wij delen onze routes en wandelervaringen al op diverse sociale media als TWITTER, INSTAGRAM en FACEBOOK. Wij voelden ook de behoefte om daarnaast ook een korte rapportage van onze belevenissen te schrijven en te delen op een centrale plaats. We hopen dat we met deze blog daar invulling aan kunnen geven en andere wandelaars kunnen inspireren om ook op pad te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rondwandelingen Groenehartpad

Veel mensen dromen ervan om ooit een lange pelgrimstocht te maken. Om dat te kunnen doen is wel wat training nodig. Het begint met een rondw...