vrijdag 7 februari 2020

GroeneHartstocht Zoeterwoude

GroeneHartstocht Zoeterwoude

BoerenLeidse kaas, In de Weipoort wordt nog echte BoerenLeidse kaas gemaakt

19.2 km (broedseizoenroute 12,5 km)
Startpunt: Groene Hartplein, Zoeterwoude
Bushalte A4 P&R, Zoeterwoude: Bus 400 vanaf NS Leiden: 16 minuten. Vanaf NS Zoetermeer Centrum West: 12minuten
Parkeren: Vrij parkeren op A4 P&R Zoeterwoude
Bijzonderheden: Tijdens het broedseizoen van weidevogels (15 maart tot 15 juni) is een gedeelte van de route niet toegankelijk,  u volgt een aangepaste route.

Molen de Rode wip
Foto: mooisteroutes
De wandelroute start aan het Groenehartplein in Zoeterwoude, gelegen vlak langs de snelweg A4. We lopen langs La Place en kaaswinkel BoerenGoed. Het eerste deel van onze wandeling volgt de Balkengatroute, dit is een boerenlandpad dat is gemarkeerd met oranje routebordjes. We volgen een dijkje parallel aan de A4 en open richting een molen. De schapen staan dromerig te kijken als we langs lopen en eten ongestoord verder. 

Stompwijk   Foto: D. van Ooststroom
Na een landelijk fietspad komen op het Westeinde waar we met de eerste kaasboerderijen op deze route kunnen kennismaken. Na de eerste inkopen vervolgen we de Westeinde totdat het pad overgaat in een route door het weiland. Na stompwijk lopen langs de ommedijkse watering, die we halverwege oversteken en de drooggelegde Geerpolder in lopen.
Op korte afstand van de route hebben we hier 2 kaasboerderijen, die te bezoeken zijn. Wij lopen door via het korte kerkpad richting de Weijpoort, daar kopen we een stuk echte Leidse Boerenkaas. 

Zoetwerwoude       Foto: mooisteroutes
We vervolgende de route door de gele stickers te volgen van het boerenlandpad weipoort. Onderweg komen we nog langs de Grote Molen en Zoeterwoude-dorp, kort daarna zijn we weer terug waar we gestart zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rondwandelingen Groenehartpad

Veel mensen dromen ervan om ooit een lange pelgrimstocht te maken. Om dat te kunnen doen is wel wat training nodig. Het begint met een rondw...