zondag 8 maart 2020

GroeneHartje Blokland

GroeneHartje Blokland

Wandelen door de polder

14,1 km
63% onverhard wandelen
Start & eindpunt:bushalte Kasteelplein Montfoort
OV-bereikbaar: Streekbus 107 Syntus
Utrecht: 26min. Gouda: 30min.
Parkeren: Bovenkerkweg, Montfoort
Routebeschrijving:
https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/6897091/wandelroute/groenehartje-blokland

GroeneHartje 💚 Blokland start bij Bushalte Kasteelplein in Montfoort. ik heb de auto geparkeerd aan de Verlengde Kerkweg nabij de hockeyvelden. We lopen de straat uit en slaan linksaf een fietspad op. voor we het weten staan we aan de rand van Montfoort op de tiendweg.

Dit is een mooi pad tussen de weilanden door. Onderweg zie diverse zilverreigers, maar als ik een beetje in de buurt kom, vliegen ze al weg

Dit onverharde kan soms wat nat of modderig zijn. Aan het einde van de tiendweg, gaan we naar rechts het fietspad van de Heeswijksekade op. Halverwege zien we de fundering van 'De Hoeksche Molen'. De gevelsteen geeft aan dat de eerste steen voor deze molen is gelegd op 10 december 1801. De plaquette op de fundering vertelt dat de molen in 1924 omgebouwd is tot een electrisch gemaal met een woning.

We vervolgen de route en van polderweggetje Blokland gaan over een lang betonpad de polder in. De achterste weilanden zijn een natuurgebied en rustgebied voor overwinterende ganzen. De weilanden staan  hier allemaal vol plassen en er zijn veel ganzen te zien. Bijna aan het einde van het pad ligt een bosje in het weiland. Door het hoge houten hek kunnen we er niet naartoe. Vanuit de lucht kunt u zien dat hier een eendenkooi is. Vroeger werden in een eendenkooi wilde eenden gevangen.

Dit pad is gesloten van 1 November tot 1 maart. Het is nu de eerste week van Maart dus we nemen deze route. (Als dit pad gesloten is volgen we het boerenlandpad dat afgesloten is tijdens het broedseizoen. Bekijk de route HIER.)

Aan het einde van dit pad gaan we naar rechts. Bij wandelknooppunt 66 komen we bij de plaats waar de broedseizoenroute weer aansluit op de route. Als we naar links kijken de polder in zien we 2 kerken vlak bij elkaar, dit is het dorp Benschop.

De houtkade gaan we een heel eind volgen. Bij de Provinciale weg, gaan we deze voorzichtig oversteken. De auto's rijden hier erg hard, dus pas hier goed op. Na de weg vervolgen de wehoutkade weer een lang stuk. De eerste brug rechts gaan we over en aan het einde weer rechts.

Deze houtkade volgen tot de rotonde, daar steken we de provinciale weg weer over en vervolgen de weg terug naar Montfoort.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rondwandelingen Groenehartpad

Veel mensen dromen ervan om ooit een lange pelgrimstocht te maken. Om dat te kunnen doen is wel wat training nodig. Het begint met een rondw...